Starta en hundsalong

Det blir allt mer populärt att ha sin hund välfriserad i pälsen. Man klipper klor, sätter tofsar i öronen och en hel del annat. Många raser behöver också klippas för att pälsen inte ska bli allt för lång. Många varken kan eller vill klippa hunden på egen hand. En sådan sak som att klippa klorna kan också vara rejält svårt, speciellt om hunden varit med om något traumatiskt innan. Det finns dock gott om hundsalonger runt om i landet. Men hur går det till att starta och driva en sådan?

Pengar till uppstarten

Det krävs en del pengar för att komma igång och driva salongen. Man måste skaffa en lokal, utrustning och dessutom ska man kunna ha något att leva på innan salongen kommer igång på riktigt. Ibland kan man ha lyckats spara ihop en del pengar men inte alltid. Oavsett om man behöver pengar vid företagets start eller om man behöver dem senare kan det vara bra att ta ett företagslån genom https://www.capcito.com/sv för att få ett extra tillskott i kassan.

Vad behövs i salongen?

I en salong för hundar behövs en hel del saker. Det kan till exempel vara bra att ha tillgång till ett kar där hundarna kan duschas. Ibland kommer djurägare in med smutsiga hundar som behöver badas. Inför eller efter en klippning kan det också vara bra att kunna tvätta igenom pälsen. En ren päls är betydligt lättare att klippa än en smutsig sådan. Förutom badmöjligheter behöver man också ett halksäkert bord hunden kan stå på under tiden man klipper den. Det är också bra om det finns en krok över bordet där kan man binda upp hunden. Då är risken minimal att den hoppar iväg och dessutom kan det vara bra att ha för hundar som gärna sitter eller ligger ner under tiden de klipps.

Förutom det behöver man också ha flera olika borstar, kammar och saxar tillgängliga. Det är alltid en fördel att ha flera verktyg att välja mellan eftersom olika hundar har olika pälstyp, pälslängd med mera.

Hitta en bra lokal

För att man ska kunna driva sin hundsalong på ett bra sätt måste man också hålla till i en praktisk lokal. Det är inte fel om den ligger centralt. Man bör också tänka på att lokalen ska vara lätt att göra ren. Ett golv med brunn i är praktisk. Då kan man enkelt sopa bort päls, spreja rengöring på golvet och sedan spola bort eventuell smuts.

Svårhanterade hundar

Att driva en hundsalong är inte alltid en dans på rosor. Många gånger kommer hundägare in med hundar som de själva anser är för svåra att bada och klippa klorna på. Då kan hunden bli stressad eller rent av aggressiv. Då gäller det att man kan hålla sig lugn under tiden man arbetar.