Klä dig rätt på hundpromenaderna

Promenader är något som kommer bli en daglig rutin för dig som hundägare. Hunden behöver komma ut och göra sina behov samt rastas oavsett väder. Du bör räkna med att hunden behöver gå på promenad på morgonen, mitt på dagen, en på eftermiddagen och en kort på kvällen. Det betyder att du behöver gå ut även om regnet öser ner eller när det snöar. Hunden gör som sagt sina behov ute.

Vid dåligt väder är det bra att vara förberedd. För att du inte skall bli dyngsur så fort du går ut behöver du klä dig i rätt kläder. Idag finns det massor av fritidskläder som är anpassade för regn och rusk. Det finns även en hel del kläder som står emot både regn och kyla bra. På så sätt blir promenaderna under dessa dagar mer behagliga. Har du en hund som har korthårig päls kan det även hjälpa att ha ett hundtäcke till hunden. Då håller sig både du och hunden varma under promenaden.

Roliga aktiviteter för ägare och hund

Just fritidskläder är perfekt då de passar både när du är ute med hunden och när du går ut själv. Idag finns det kläder i både neutrala färger och kläder som har lite mer färg. Du kan därmed hitta något som passar just din smak och stil. Under hösten kan det vara mysigt att ta en skogstur för att leta kantareller. Då är det perfekt att klä sig i bekväma fritidskläder. När du klär dig praktiskt och varmt kan du vara ute längre, vilket din hund uppskattar. Ett annat mysigt tips som du och din hund kan göra under promenaden är att äta frukost ute. Klär du dig rätt så slipper du frysa under de kallare månaderna. På sommaren är det perfekt att packa ner lite frukost och kaffe för att njuta av naturen med sin hund.

Så här klär du dig rätt

Ett knep är att klä sig lager på lager under promenader med din hund. Speciellt under vintern är det bra att ha underställ, sedan vanliga bekväma fritidsbyxor och vid regn överdragsbyxor. På så sätt håller du dig både varm samt håller fukt ute. Under sommarmånaderna så kan du klä dig mer ledigt. Då det ibland kan vara blåsigt kan det vara skönt att ha med en vindtålig jacka eller en fleecetröja. Det är alltid bra att ha på sig för mycket kläder än för lite. Har du på dig för mycket kan du enkelt ta av dig.