Campa med hunden

Semester är härligt för alla. Vare sig du har hund eller inte så är semestern något du ser fram emot. Du kanske tycker om att se och upptäcka världen, och samtidigt ha hunden med dig? Att campa med hund kan vara roligt, eftersom du delar upplevelserna med din bästa fyrbenta vän.

Smart utrustning

Om du gör ett besök hos Byggmax hittar du mycket användbara grejer, material och annat som kan vara smidigt att ha till hunden. Att alltid vara på resande fot med en husvagn eller en husbil tillsammans med en hund som är glad och ivrig och gärna tar sig en tur på egen hand i obevakade ögonblick kan vara enerverande, men med ett enkelt hemmasnickrat portabelt staket av nät kan du lätt göra en liten hage utanför dörren, och hunden kan då inte komma allt för långt iväg om den skulle smita ut.

Hundvänliga campingar

Tidningen Härliga Hund skriver om olika campingar som är hundvänliga, och det finns faktiskt ganska många som får ett högt betyg. En del campingar har hunddusch, agility bana, drop in-träningar och mycket mer, och om hunden skäller lite gör inte så mycket eftersom det ändå är så mycket hundfolk på plats. Vissa campingar kan ha en rastgård också så att du kan låta din hund springa lite lös och ledig en stund och göra av med lite överskottsenergi.

Fjällvandringar och cykelsemester

Att fjällvandra med hund är något som lockar ganska många, men det kräver också lite extra förberedelser. Du kan bara ta med dig väldigt begränsad packning, och det kan vara bra om hunden kan ha packväskor och hjälpa till att bära exempelvis lite av sin egen mat och vatten. Både du och hunden behöver dessutom vara i kondition för att klara av strapatsen, för att drabbas av skador på fjället är inte det roligaste att råka ut för.

För att hitta boende i fjällstugor eller på andra spännande platser där hundar är välkomna kan du ta hjälp av Svenska Turistföreningen, en ideell förening vars syfte är att främja turismen i landet. Detta kan vara bra att kolla upp om du planerar att vandra i fjällen med din hund, så du vet vilka stugor och vattenhål du kan stanna till vid.

Cykelsemester med hund är något som faktiskt också blir vanligare, särskilt eftersom det finns bättre och smidigare cykelkärror av olika slag. Hunden orkar oftast inte springa lika långt som du cyklar, och kan därför behöva en kärra att åka i. Dessutom är kärran bra för att lägga en del av packningen i. Har du tält med dig kan det vara bra att ha med material att laga tältet med om hunden skulle råka riva av en lina eller göra en reva i tältduken, och innan du ger dig av är det bra att ha tältat hemma i några nätter så att hunden vänjer sig vid hur det fungerar.

Det är inte så svårt att ta med sin hund på semestern, det kräver bara lite kreativt tänkande, planering och ett glatt humör, som med allt annat. Dela din semester med hunden och få oförglömliga minnen!