Vandra med hund

Att ta med din fyrbenta hund på äventyr är fantastiskt. Om du gillar att vandra finns det inget bättre sällskap än en hund. Att fjällvandra tillsammans är en speciell upplevelse för både dig och din hund. Men för att vandringen ska bli så bra som möjligt är den personliga utrustningen avgörande. Vad du har på fötterna är väldigt viktigt, att ha bra skor på fötterna är a och o. Det finns många bra jaktkängor och vandringskängor som du kan köpa för att få en bekväm vandring. Det finns verkligen inget värre än att få skoskav och ont i fötterna när du ska vandra långt. Kolla igenom sortimentet av jaktkängor och vandringskängor ordentligt för att hitta de skor som passar dina fötter bäst. Både jaktkängor och vandringskängor brukar ha samma komfort när du ska röra dig i skog och mark. Kläder är också viktigt för en bra upplevelse. Det är viktigt att anpassa kläderna efter årstiden.

Bra att tänka på

När du ska vandra med hund är det en bra idé att läsa på lite i förväg om turen du ska gå, ha koll på allemansrätten och var flexibel. Det är viktigt att varje etapp som du går också anpassas efter din hunds hälsa, kondition och ras. Tänk på att ta med vatten- och matskål till din hund men också en hundsele för att du ska slippa hålla i ett koppel hela tiden. Då har du båda händerna fria under vandringen och kan ägna dig åt att njuta av naturen.

Övernatta i tält eller fjällstuga

Du kan antingen tälta med din hund eller övernatta i någon fjällstuga. Det finns faktiskt många fjällstugor som har särskilda hundrum. Om du vandrar på mindre välbesökta leder med din hund är chansen större att det finns ett hundrum ledigt när du kommer. Om du tältar behöver du inte tänka på sådant.