Allt om hundgårdar

Att låta din hund eller dina hundar vara fria i trädgården är ett bra sätt för hundarna att få stimulans, frisk luft och möjligheten att kunna uträtta sina behov när det passar dem. Det finns många anledningar till varför du ska bygga en hundgård i din trädgård och i det här inlägget kommer du därför att få veta lite mer om hur du kan tänka när du ska fixa en hundgård på tomten och varför du ska göra det.

Vad är en hundgård?

En hundgård är en sorts inhägnad där hundarna kan gå fritt utan att du behöver oroa dig för att de ska smita. En hundgård består vanligtvis av sektioner vilket fungerar som staket samt en koja, hus, bur eller ett vindskydd där hunden kan dra sig undan ifall den vill ta skydd från vädret eller bara behöver vila en stund. Du kan köpa delar för Hundgårdar i butiker som säljer produkter för djur.

Så fixar du en hundgård

Nu när du har fått veta lite mer om vad en hundgård är för något och är intresserad av att sätta upp en hundgård på din tomt kommer vi i den här delen ge dig några riktlinjer kring hur du kan tänka när du ska fixa en hundgård. För det första är det viktigt att du tänker på ytan. Det finns hundgårdar som tar upp en stor yta och det finns hundgårdar som tar upp en mindre yta. Du bestämmer själv vad som passar dig och din hund bäst. När du har valt ut den delen av tomten som ska bli till hundgård är det hög tid för dig att du köper hem de saker som behövs, till exempel stängsel och koja. Sedan är det fritt fram att färdigställa din hundgård. Något som kan vara bra att tänka på är att hunden behöver ha tillgång till vatten och därför är det viktigt att du ställer in en skål med vatten i hundgården. I kojan kan det vara mysigt för hunden att ligga på något mjukt, till exempel en bädd eller filtar.

Fördelarna med hundgård

Ifall du ännu inte är helt övertygad på att sätta upp en hundgård i din trädgård eller någonstans på din tomt kommer vi i den här avslutande delen gå igenom de största fördelarna med att ha en hundgård.

Frihet

Den största fördelen med att ha en hundgård är att din hund får vara fri på ett sätt den inte får om den bara vistas inomhus eller går ute i naturen med koppel.

Kontroll

Förutom att hunden får vara fri har du som ägare stor kontroll över dina hundar när de vistas i sin hundgård. Många som har jakthundar föredrar att ha hundarna i en hundgård för att slippa oroa sig att de springer iväg samtidigt som de får vara fria.