Hundar – Olika hundraser

 

Hundar är ett mycket stort område och att detta blivit människans bästa vän är ganska lätt att förstå. Här finns det då massor med olika hundar som då kallas för hundraser, vilket betyder att alla människor har en chans att finna just den typen och storleken på hund som passar dem och deras familj. Att hundar delats in i så många olika raser är också något som är mycket bra, då dessa tydligt kan studeras och beskrivas så att alla vet hur olika typer och raser av hundar beter sig tillsammans med både vuxna och barn innan ett val av hund ska göras. På så sätt kan det val som gör bli mera rätt, och passa både hunden och människorna som ska leva med den.

När det gäller de små raserna så kommer dessa många gånger att vara de som passar bästa mLabrador doged barn. Är det då också så att du lever mitt inne i stan i en hyrd eller köpt lägenhet, så kommer kanske valet av en mindre hund att ha många fördelar när det gäller de behov den har. När det gäller hundar och barn i kombination med de olika raserna så kommer det naturligtvis också att finns massor med stora hundar som är mycket barnvänliga. Till dessa hör då bland annat Labrador , Collie och Schäfer.

När det gäller hundar i yrkeslivet så kommer det i stort sett här enbart att vara de stora hundarna som används. Vad detta egentligen beror på kan vara svårt att säga, men om du ska ta ett exempel med vakthund och polishund så bör det här vara en större variant av hund som inger respekt. Något som är en mycket vanlig hundras inom dessa områden är just Schäfer som har ett lynne som passar och ett beteende som gör den mycket lätt att dressera till olika uppgifter. För dig som bara vill ha en sällskapshund så kommer det dock att finnas massor med olika raser att välja mellan och många av dessa kommer att vara mycket enkla att dressera samt få att passa in i den övriga familjen och miljön alla lever i.

Group of dogs