Smarta prylar till hunden

Hunden har blivit allt viktigare i våra liv, från att ha varit vakthund till att bli en trofast vän till familjen. Detta har gjort att en hel del smarta prylar har tagit plats på marknaden. Om du har med din hund på konserter eller biltävlingar där ljudnivån är hög kan du köpa hörselskydd till din följeslagare och tar du med honom till stranden passar ett par solbrillor som skydd mot solen perfekt.

Prylar till bortskämda hundar

Men det är inte bara smarta och funktionella prylar som finns att köpa. Marknaden erbjuder även en stor del av saker som du och din hund egentligen inte behöver. I USA är det nästintill hysteri med lyxiga prylar, halsband med äkta diamanter och hundbäddar i dyra tyger. Men det finns bortskämda hundar i Sverige också även om det inte är av samma omfång som i USA. Här satsar hundägarna mer på att öka kvaliteten på mat och tjänster för hundarna.

För vems skull köper vi?

Nuförtiden behöver vi inte ens gå till djuraffären för att köpa tillbehör till våra hundar utan vi kan bara slå oss ner vid datorn och shoppa. Här finns ett otal internetbutiker som lockar med rabatter, erbjudanden och fri frakt. Frågan är väl egentligen vad våra hundar tycker om det här. Vill den lilla pudeln färga sin päls för att matcha mattes hårfärg och uppskattar bulldogen sina nya kläder i läder och nitar? Tyvärr får vi aldrig svar på den frågan men man kan ju undra.